hello world!
041 884 771
[email protected]
Toplice 2, 3272 Rimske Toplice
Savinjska, Slovenija
Turistično društvo Rimske Toplice
Pohodništvo | Športna aktivnost | Jadralno padalstvo | Kulinarika | Kolesarjenje | Razgledna točka

Lisca

Lisca (948 m. n. v.) leži severno od Sevnice in se ponaša z lepim razgledom na zasavski del Posavskega hribovja, Gorjanci z delom Dolenjske, pogled proti Notranjski pa seže vse do prostranih gozdov Snežnika. Razgledni vrh si pohodniki delijo z meteorološkim vremenskim radarjem, pod vrhom pa se nahajata Jurčkova in Tončkova koča.

Kaj mi ponuja Lisca

Lisca (948 m. n. v.) leži severno od Sevnice in se ponaša z lepim razgledom na zasavski del Posavskega hribovja, Gorjanci z delom Dolenjske, pogled proti Notranjski pa seže vse do prostranih gozdov Snežnika. Kadar je ozračje najbolj čisto in brez oblakov, se z Lisce vidi vse do Julijskih ter Kamniško - Savinjskih Alp ter celo do dela Karavank.

Opis poti na Lisco: https://pd-lisca.si/index.asp?Page=PotiNaLisco

Plezalna pot (ferata) na Lisco: https://www.hribi.net/izlet/cerje_lisca_plezalna_pot/25/766/5402

Spletna kamera: https://www.hribi.net/spletna_kamera/lisca/506

Razgledni vrh si pohodniki delijo z meteorološkim vremenskim radarjem, pod vrhom pa se nahajata Jurčkova in Tončkova koča. Slednja je bila prvič zgrajena že leta 1932, po požigu med 2. svetovno vojno pa ponovno leta 1952. Leta 2020 je Občina Sevnica pristopila k temeljiti prenovi koče, ki ima na voljo tudi prenočišča.

Povezava: https://www.facebook.com/TonckovdomnaLisci/

Povezava: https://pd-lisca.si/index.asp?Page=JurkovaKoca

Vir: http://www.hribi.net/gora/lisca/25/766

 

Lokacija

Ostale lokacije

Turistično društvo Rimske Toplice © 2020 – 2022
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram