Pohodništvo, Razgledna točka

Kincl

Kincl (659 m. n. v.) se iz severne strani naslanja na pobočja Kopitnika in skupaj z njegovim južnim grebenom oblikuje podkvasto obliko. Njegova lega neposredno nad Rimskimi Toplicami omogoča pohodnikom…
Preberi več

Pokaži lokacijo na mapi

Kincl (659 m. n. v.) se iz severne strani naslanja na pobočja Kopitnika in skupaj z njegovim južnim grebenom oblikuje podkvasto obliko. Njegova lega neposredno nad Rimskimi Toplicami omogoča pohodnikom lep razgled na dolino reke Savinje.

Dostop do grebena je najlažji s poti, ki vodi iz Ogeč in Borovk proti Kopitniku (lahko po grapi ali skozi naselje Borovke). Pred koncem grape je potrebno zaviti desno in se po stezi povzpeti do grebena. Če se boste vzpenjali na vrh grebena po kolovozni poti, ste prepozno zavili desno in boste prišli na vrhu grebena, ki se že navezuje na Kopitniški masiv, v bližino Lovske koče na Kopitniku. Razgledna točka s klopco se namreč nahaja nad skalnatim in previsnim delom grebena, okrog 10 minut hoje nižje od začetka planote.

Markantna razgledna točka ponuja pogled na Borovške skale, del Rimskih Toplic, Kojzico, občasno pa jo v lepem vremenu poleg ptic preletavajo tudi padalci, ki se iz Kopitnika spuščajo v dolino.

 

Sorodne vsebine

Članske ugodnosti v Turističnem društvu Rimske Toplice