Zelišča in okrasne zasaditve z dr. Rodetom

Krajevna skupnost Rimske Toplice Aškerčeva cesta 6,Rimske Toplice

Zelišča kot okrasne rastline? Odgovor na to vprašanje bomo poiskali na predavanju dr. Janka Rodeta. Predavanje bo v petek, dne 1. 4. 2022 ob 17. uri v dvorani Krajevne skupnosti Rimske Toplice. Vljudno vabljeni!

Čistilna akcija – pomlad 2022

TD Rimske Toplice Toplice 2,Rimske Toplice,Savinjska

Prijazno vabljeni na čistilno akcijo pomlad 2022.
Skupaj zmoremo več!

12. tradicionalni pohod na Kopitnik s piknikom

Turist biro Turist biro TD Rimske Toplice, Toplica 2,Rimske Toplice

Člani TD Rimske Toplice bodo dne 27. 4. 2022 pripravili tradicionalni pohod na Kopitnik, na katerega so vabljeni vsi občanke in občani Občine Laško ter ljubitelji Kopitnika.

5€

Rimske so fejst 2022

Tradicionalna prireditev Rimske so fejst se bo letos odvijala 3. in 4. junija. Kot vedno bodo organizatorji, TD Rimske Toplice, Aqua Roma, AGM Nemec in Krajevna skupnost Rimske Toplice poskrbeli za odličen program, pestro ponudbo, dobro voljo, privlačne nagrade in nepozabno zabavo. Pomembejši sponzorji dogodka so tudi Občina Laško in Rimske Terme. Dne se bo […]

Rimske so fejst 2022

Rimske so fejst bodo 3. junija gostile Ines Erbus in Aktualovo galamo, pred tem pa bo slavnostno odprtje nove terase, restavracije in igral, ki jih bo popestrila Laška godba z mažoretami. V soboto, 4. junija se bo odvijal odbojkarski turnir ARBW 2022, prireditev Naj Golaž 2022, dogajanje bodo popestrili ponudniki lokalnih dobrot, otroška animacija, večerni vrhunec dogajanja pa Dejana Vunjak in Petkova pumpa. Odlično glasbo pod velikim šotorom bo dopolnila hrana in pijača restavracije Aqua Roma. Dogodek se bo z drugim delom turnirja ARBW podaljšal do nedelje 5. junija.

brezplačno

Naj golaž Rimske Toplice 2022

Aqua Roma Aqua Roma, Toplice,Rimske Toplice,Savinjska

Turistično društvo Rimske Toplice vabi na kuhanje Naj golaž Rimske Toplice, v SOBOTO, dne 4. junija 2022.

40€/ekipo

Dunajski dvojček – dvodnevna ekskurzija TD Rimske Toplice na Dunaj in v Bratislavo

Vse članice in člane ter ostale zainteresirane krajane prosimo, da se na dvodnevno ekskurzijo na Dunaj in v Bratislavo, ki bo predvidoma 10. in 11. septembra 2022, prijavite najkasneje do 21. julija, saj moramo do takrat potrditi rezervacijo hotela in ladjice. V primeru premajhnega števila prijav bomo izlet odpovedali. Cena za člane TD Rimske Toplice, ki so stari 70 ali več let ter preostale člane, ki so v letu 2021 opravili vsaj 10 ur prostovoljnega dela za društvo je 20 eur nižja od cene, ki je zapisana v uradnem programu.

Nordijska hoja

OŠ Anotna Aškerca Rimske Toplice Aškerčeva cesta 1,Rimske Toplice

Turistično društvo Rimske Toplice vas  8. 10. 2022 vabi na nordijsko hojo po Rogli.   Odhod ob 8.00 izpred OŠ Antona Aškerca v Rimskih Toplicah. Do Lovrenških jezer bomo potrebovali 2 uri hoje (možna je tudi individualna krajša hoja po vrhu Rogle). Nato se bomo vrnili na izhodišče na Rogli, na poti nazaj pa si […]

15€

Jesenske trajnice in vrt

Krajevna skupnost Rimske Toplice Aškerčeva cesta 6,Rimske Toplice

Turistično društvo Rimske Toplice vas vljudno vabi na predavanje Matica Severja v dvorano Krajevne skupnosti Rimske Toplice.

Predavanje bo v petek, 14. oktobra 2022, ob 18.00. Vstop prost!

brezplačno

Predavanje – vzgoja sadnega drevja z Matjažem Malešičem

Krajevna skupnost Rimske Toplice Aškerčeva cesta 6,Rimske Toplice

Predavatelj bo predstavil osnovne zakonitosti rezi in vzgojna rez sadnega drevja, v nadaljevanju pa bomo spoznali glavne bolezni in škodljivce sadnega drevja. Dotaknili se bomo še nekaterih ukrepov, ki pripomorejo dobremu pridelku sadja.

brezplačno

Gregorjevanje v Rimskih Toplicah 2023

Okrepčevalnica Marjetka Okrepčevalnica Marjetka,Rimske Toplice

TD Rimske Toplice, Kulturno društvo Anton Aškerc Rimske Toplice, OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice in Vrtec Laško v nedeljo, 12. 3. 2023 organizirajo tradicionalno delavnico in spuščanje Gregorčkov v Rimskih Toplicah. Vabljeni na izdelovanje gregorčkov, ki se bo začelo ob 17.00 pri Okrepčevalnici Marjetka. Ob 18.00 vas vabimo na spuščanje gregorčkov na "Plažo" pri izlivu Ične v reko Savinjo.

brezplačno

Članske ugodnosti v Turističnem društvu Rimske Toplice