Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek se je zaključil.

Strokovna ekskurzija – Italija malo drugače

7 oktobra, 2023 ob 04:00 - 8 oktobra, 2023 ob 23:30

168€
Plakat Italija malo drugače - Strokovna ekskurzija

Turistično društvo Rimske Toplice organizira strokovno ekskurzijo – Italija malo drugače – Chioggia, Ravena, San Vitale, Rimini, San Marino.

Italija ima nekaj, kar druge države nimajo. Nekaj, kar se ne da opisati z besedami, nekaj kar morate preprosto doživeti.

2 dni, avtobus, 7. – 8. 10. 2023

1.dan, sobota, 7. 10. 2023: Slovenija – Chioggia – delta reke Pad – Ravena – obala Rimini

Odhod ob 04.00 uri zjutraj – pri OŠ AA Rimske Toplice. Vožnja mimo Ljubljane do beneške lagune.

Na skrajno zahodnem delu je v laguni mesto Chioggia. Mnogi mu pravijo tudi »male Benetke«. Sprehod po zalivu, po trgih in ulicah ob kanalih.

Pot po zahodni obali Jadranskega morja, kjer se kratko ustavimo v nacionalnem parku delte reke Pad. Ena največjih evropskih rek pred izlivom v morje oblikuje slikovito pokrajino. Panoramski ogled na eni od točk.

Vožnja do mesta Ravena. Velja za mesto mozaikov, po svojem izgledu pa sodi med lepša italijanska mesta. Glavna značilnost so bizantinski spomeniki. Notranji ogled bazilike San Vitale, ki je pod zaščito Unesca in ostalih mestnih znamenitosti (obisk še nekaterih drugih cerkva) in grob Danteja Aligheria.

Popoldne prihod do enega največjih turističnih centrov na Jadranski obali Italije, do kraja Rimini. Namestitev na njegovi rivieri, čas za osvežitev. Čas za sprehod po obali in starem delu mesta. Mesto je rojstni kraj znanega režiserja Federica Fellinija. Stari del mesta je poln zanimivosti: Avgustov slavolok, Tiberijev most… Večerja v hotelu, nočitev.

2. dan, nedelja, 8. 10. 2023: San Marino – Slovenija

Po zajtrku vožnja do žepne države San Marino, ki je oddaljena le nekaj kilometrov. Prestopimo mejo in smo v »državi v državi«. Peš se podamo na ogled istoimenskega glavnega mesta in njegovih znamenitosti: obzidje, vrata Sv. Frančiška, Trg Svobode, vladna palača, bazilika Sv. Martina, trdnjava… Čas za raziskovanje strmih ulic in nakupe spominkov. Mesto ima mnoge trgovine, kjer bo vsakdo našel kaj zase.

Popoldne slovo od očarljivih mest in vožnja proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah.

 

CENA pri udeležbi v avtobusu  
pri udeležbi 45 – 48 potnikov 136 €
pri udeležbi 40 – 44 potnikov 146 €
pri udeležbi 35 – 39 potnikov 157 €
pri udeležbi 30 – 34 potnikov 168 €

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom in 2 voznika, 1 x polpenzion v hotelu 3/4* na obali Riminija, vse oglede zunanjosti po programu in vstope v Raveni (mavzolej Gale Placide in cerkev), vodenje in organizacijo, osnovno nezgodno zavarovanje na poti.

DOPLAČILO po želji ob prijavi: za 1/1 sobo 18 € / osebo, Coris zavarovanje z asistenco glede na število zavarovancev (nad 7 je premija nižja – skupinska), dodatno kosilo drugi dan, glede na izbran meni, zabaviščni park Italia Miniatura 18 € / osebo.

POPUST:  Člani TDRT z več kot 10 delovnimi urami v letu 2022 in člani stari nad 70 let imajo 25 eur popusta na osnovno ceno.

 

PRIJAVE: Google Obrazec (LINK)

 

Za obisk Italije za Slovence zadostuje veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Splošni pogoji so sestavni del programa. Vodenje in organizacija potovanja vrši UI TURIZEM, Uršula Sreš s.p..

 

Za dodatne informacije o ekskurziji preko kontaktov — Špela 040 524 585, Janko: 031 504 360, e-mail: td.rimsketoplice@gmail.com.

 

Podrobnosti

Začetek:
7 oktobra, 2023 ob 04:00
Konec:
8 oktobra, 2023 ob 23:30
Cena:
168€
:
,
dogodka Oznake:
, ,
Spletna stran:
https://forms.gle/5LQ6RwQEgRfH46nE6

Prizorišče

OŠ Anotna Aškerca Rimske Toplice
Aškerčeva cesta 1
Rimske Toplice, 3272 Slovenija
+ Google Map

Članske ugodnosti v Turističnem društvu Rimske Toplice