Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek se je zaključil.

Jesenske trajnice in vrt

14 oktobra, 2022 ob 18:00 - 20:00

brezplačno

Jesen ni le lepa zaradi barvitih listov drevja, pač pa tudi zaradi pestrosti zelnatih trajnic, ki bujno cvetijo in na vrt vnašajo posebno lepoto.
Jesen pa ni le čas za občudovanje, pač pa tudi za načrtovanje in sajenje. Skupaj si bomo pogledali s katerimi rastlinami in s kakšnimi pristopi bomo lahko kar najbolje zastavili nove zasaditve ali izboljšali stare.

 

Turistično društvo Rimske Toplice vas vljudno vabi na predavanje Matica Severja v dvorano Krajevne skupnosti Rimske Toplice.

Predavanje bo v petek, 14. oktobra 2022, ob 18.00. Vstop prost!

Nekaj o predavatelju:
Matic Sever velja za enega največjih slovenskih poznavalcev trajnic. Slovi po svojem enciklopedičnem znanju. Svetuje ljubiteljem, vrtnarjem in načrtuje zasaditve javnih ter zasebnih vrtov. Vrtnarske izkušnje je pridobival na posestvu Jelene de Belder Kovačič v Belgiji, se izobraževal v belgijskem Arboretumu Kalmthout, oblikoval alpske vrtove na Češkem in sodeloval pri pripravi prvega slovenskega razstavnega vrta na najprestižnejši vrtnarski razstavi Chelsea Flower Show v Londonu.  Vodi lastno vrtnarijo Trajnice Carniola. Je avtor več knjig o trajnicah in njihovi uporabi pri oblikovanju vrtov, je urednik revij in piše za različne medije o svojih izkušnjah s trajnicami.

Podrobnosti

Datum:
14 oktobra, 2022
Čas:
18:00 - 20:00
Cena:
brezplačno

Organizator

Miha Gartner
Telefon
041 884 771
E-naslov
miha.gartner@gcc.si

Prizorišče

Krajevna skupnost Rimske Toplice
Aškerčeva cesta 6
Rimske Toplice, 3272 Slovenija
+ Google Map

Članske ugodnosti v Turističnem društvu Rimske Toplice