Aqua Roma Beach Weekend 2020

Turnir v odbojki na mivki za moške dvojice, ženske dvojice in mešane trojice

6. 6. 2020 in 7. 6. 2020 se je v Rimskih Toplicah, na peščenih igriščih, ob bazenskem kompleksu hotela in restavracije Aqua Roma, odvijal dvodnevni Aqua Roma Beach Weekend rekreativni turnir v odbojki na mivki za moške dvojice in ženske dvojice ter mešane trojice v nedeljo. Turnir je letos potekal v rahlo drugačnem vzdušju, kot prejšnja leta, saj je korona-kriza odnesla del povezanih dogodkov – Rimske so fejst in otvoritev bazenskega dela kompleksa Aqua Roma. Kljub temu, je bilo vzdušje med igralci in majhnemu številu gledalcev čudovito.

Na turnirju je v dveh dneh sodelovalo 77 igralcev in igralk iz cele Slovenije, razporejenih v 33 ekip. Igralci in igralke so prikazali visok nivo igre, z atraktivnimi točkami in tako poskrbeli za zelo zanimiv in dinamičen turnir. Dodatno razveseljuje tudi udeležba podmladka na turnirju, kar kaže, da se bo odbojka in odbojka na mivki v Sloveniji še nadaljne razvijala.
V soboto, 6. 6. 2020 se je odvijalo tekmovanje za moške dvojice in ženske dvojice. Sodelovalo je 48 igralcev in igralk, za najboljša mesta turnirja se je potegovalo 12 moških in 12 ženskih ekip, kar je tudi zgornja omejitev števila ekip. Tekme so potekale na dveh igriščih.

Finale ženskih dvojic se je zaključilo ob dnevni svetlobi, kjer sta z zmago slavili igralki Valenčič in Trampuž. Drugo mesto sta dosegli igralki Vidovič in Zakšek, tretje mesto pa igralki Posedel in Kalar. V ženski kategorije to leto žal ni bilo domače ekipe.

Finale moških dvojic je postreglo s pravim športnim spektaklom v soju žarometov. Nočni dvoboj sta z zmago slavila igralca Borlinić in Felkar. Drugo mesto sta zasedla igralca Pleša in Šteblaj, tretje pa Pečovnik in Markovič. V borbo za najboljša mesta so se podale tudi tri domače ekipe. Žal se je tekmovanje za eno od ekip končalo že v skupinskem delu, dve ekipi pa sta zaključili tekmovanje v četrt finalu turnirja.

V nedeljo, 7. 6. 2020, se je odvijalo tekmovanje za mešane trojice. Sodelovalo je 29 igralcev in igralk, razdeljenih v 9 ekip. Finalne zmage se je veselila ekipa “Papagaji” (Horvat, Pečovnik, Javornik), drugo mesto je zasedla ekipa “Če bo dež ns nau” (Ogrin, Leben, Berčič), tretje mesto pa ekipa “Monika & Company” (Erjavec, Weiss, Hafner). Sodelovala je tudi ena domača ekipa, ki pa je tekmovanje zaključila v četrtfinalu.

Tradicionalni turnir Aqua Roma Beach Weekend v odbojki na mivki, ki se praviloma odvija prvi vikend v mesecu juniju, je ponesel ime Rimske Toplice po celi Sloveniji. Igralci iz dolenjske, osrednjeslovenske, gorenjske, posavske in štajerske regije se z veseljem udeležujejo našega turnirja, saj so organizacija, atmosfera in pestra dodatna ponudba ob turnirju, glede na izjave udeležencev turnirja, med boljšimi v Sloveniji v kategoriji rekreativnih turnirjev. Večina igralcev si ob zaključku turnirja že rezervira termin za prihodnje leto, kar si, kot soorganizator, štejem v veliko čast.

Zahvaljujem se vsem sodelujočim za čudovit vikend. Hvala Gregorju Kristancu za soorganizacijo, hvala Turističnemu društvu Rimske Toplice in g. Lahu, hvala podjetju AGM Nemec, kompleksu Aqua Roma, za vso podporo in pomoč pri izvedbi turnirja. Hvala tudi vsem donatorjem in podpornikom turnirja; RB Grafika Rok Borštnar s.p. in Narjen.si, Sadjarstvo Aškerc, RST elektro storitve Rok Senica s.p., Gostišče Hochkraut, Stamaks, Rimske Terme, Heineken skupina, Red Bull, Top Atlet.

Več prispevkov

Članske ugodnosti v Turističnem društvu Rimske Toplice