Golažijada Rimske Toplice – naj golaž Rimskih Toplic

Golažijada v Rimskih toplicah je organizirana v sklopu tridnevnega dodgodka Rimske so fejst, ki se praviloma odvija prvi teden junija.

Sobotno dopoldne se prične s turnirjem v odbojki na mivki, imenovanim Aqua roma beach weekend, v katerem tekmujejo moški in ženski pari, v nedeljo 2. junija pa bodo moči združile mešane trojke.

Golažijada v Rimskih Toplicah ima že preko desetletje dolgo tradicijo. Vsako leto v naš mali kraj privabi vse več ekip, željnih vihtenja kuhalnice po kotličku in vonja po praženi čebuli. Mnogi se na omenjeno prireditev vračajo znova in znova, zato se organizatorji potrudimo, da vedno prireditvi dodamo dodatno zanimivost ter s tem obogatimo dogajanje in turistično ponudbo kraja.Kuhanje se prične ob 14. uri, prijavnico na Golažijado pa najdete v prilogi. Med kuhanjem se bodo predstavili lokalni pridelovalci domačih pridelkov in dobrot ter učenci Osnovne šole Antona Aškerca z njihovo nagrajeno turistično-raziskovalno nalogo Turistični spominek mojega kraja.

Za popestritev dogajanja pripravljamo za obiskovalce tudi srečelov, možnost kopanja v termalnem kopališču v neposredni bližini, sprehod po neokrnjeni flori in favni Ruske steze ter obisk in možnost degustacije domače pridelanih sirov na domačiji Antona Aškerca.

 

Poglej si vabila na prihajajoče dogodke –>Vabilo na Naj golaž Rimskih Toplic

Članske ugodnosti v Turističnem društvu Rimske Toplice