hello world!
041 884 771
[email protected]
Toplice 2, 3272 Rimske Toplice
Savinjska, Slovenija
Turistično društvo Rimske Toplice
Turistično društvo Rimske Toplice

Arhivi: Lokacije

Turizem smo ljudje
Aškerčeva domačija

Za Aškerčevo domačijo na Senožetih skrbijo sorodniki Antona Aškerca. Kmetija se ponaša z bogato literarno-etnološko zbirko, prijaznimi in srčnimi lastniki, na kmetiji pa lahko kupite tudi odličen ovčji sir.

Preberi več
Cerkev Lurške Matere Božje (Lurd)

Neoromanska podružnična cerkev Lurške Matere božje pri Rimskih Toplicah je bila posvečena leta 1858, le 10 let po začetku prikazovanj Matere Božje v Lurdu v Franciji. Poleg romarjev jo zaradi lepega razgleda na Rimske Toplice radi obiskujejo tudi izletniki.

Preberi več
Cerkev sv. Marjete v Rimskih Toplicah

Župnijska cerkev sv. Marjeta v Rimskih Toplicah je na tem mestu stala že v 13. stoletju, kasneje pa je bila večkrat prenovljena. Njena posebnost so bogate poslikave, ki so nastale v začetku 20. stoletja.

Preberi več
Dolina Gračnice

Skrivnostna in skrita dolina reke Gračnice je pomembno botanično območje s številnimi ogroženimi in redkimi rastlinskimi vrstami.

Preberi več
Grob družine Mayrhofer

Grob družine Mayrhofer označuje nagrobnik iz črnega kamna iz konca 19. stoletja s posvetilom tu pokopani Christiani Mayrhofer in njenemu možu dr. Hermanu Mayrhoferju.

Preberi več
Kincl

Kincl (659 m. n. v.) se iz severne strani naslanja na pobočja Kopitnika in skupaj z njegovim južnim grebenom oblikuje podkvasto obliko. Njegova lega neposredno nad Rimskimi Toplicami omogoča pohodnikom lep razgled na dolino reke Savinje.

Preberi več
Kojzica

Kojzica izstopa po markantnih skalnih stenah, ki so zaradi bogate flore in favne vključene v Naturo 2000. Vrh se ponaša s prelepim razgledom na Rimske Toplice z okolico, pod grebenom pa je speljana kolovozna pot in steza do dveh kapelic. Ob spodnji, Česnovi kapelici, je lepo urejen prostor za obedovanje in počitek. Pri hoji po stezah na območju Kojzice je potrebna znatna mera previdnosti.

Preberi več
Kopališka rotunda - Rimske Terme

Kopališka rotunda ali kopeli vodnih nimf je bila zgrajena leta 1856. Danes v njej Rimske Terme nudijo izjemno ponudbo kopanja v kopelih iz časa nastanka rotunde.

Preberi več
Kopitnik

Kopitnik (910 m. n. v.) je zelo priljubljen pohodniški cilj, kamor se planinci praviloma odpravljajo iz Rimskih Toplic. Končni cilj planincev sta skalnat vrh in koča PD Rimske Toplice, priljubljen pa je tudi med padalci, saj ima pod vrhom vzletišče DJP Metulj.

Preberi več
Lisca

Lisca (948 m. n. v.) leži severno od Sevnice in se ponaša z lepim razgledom na zasavski del Posavskega hribovja, Gorjanci z delom Dolenjske, pogled proti Notranjski pa seže vse do prostranih gozdov Snežnika. Razgledni vrh si pohodniki delijo z meteorološkim vremenskim radarjem, pod vrhom pa se nahajata Jurčkova in Tončkova koča.

Preberi več
Ruska steza

Ime je dobila po ruskih vojnih ujetnikih, ki so v zadnjem letu I. svetovne vojne nekdanjo Viktorijino promenado okoli sekvoj podaljšali v 1216 (1224) metrov dolgo sprehajalno stezo. Skupaj z Zdraviliškim parkom, kjer je njen začetek, Ruska steza predstavlja največjo naravno in kulturno znamenitost Rimskih Toplic. 

Preberi več
Samostan Jurklošter

amostan Jurklošter (Gairach) s cerkvijo sv. Mavricija je bil ustanovljen okoli leta 1167-1172.  Od nekdaj mogočnega samostana so se poleg cerkve ohranili še ostanki dvorca, ki je bil pozidan po porušitvi samostana leta 1796, del obzidja med cerkvijo in pokopališčem, obrambni stolp ter kamniti most čez Gračnico.

Preberi več
Sofijin dvor - Rimske Terme

Sofijin dvor je družina je družina Ulrich zgradila leta 1856 po načrtih arhitekta Leitmeierja. Stavba sredi gozdnega griča je tudi danes dominanta zdravilišča. Danes je Sofijin dvor prenovljen in spremenjen v Hotel Sofijin dvor, ki deluje v okviru Rimskih Term.

Preberi več
Stražnik

Stražnik (655 m. n. v.) se dviga JZ od naselja Senožete in severno od Velika Širja. Na vrh vodi označena pot, ki se prične v vasi Senožete nad Rimskimi Toplicami. Nanj se lahko vzpnete tudi iz Rimskih Toplic.

Preberi več
Veliko Kozje

Veliko Kozje (993 m. n. v.) je eden izmed najvišjih vrhov v Posavskem hribovju. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico, je lep razgled na Zasavsko in Posavsko hribovje. Ob lepem […]

Preberi več
Vila Savinjski dvor

Stavba, zgrajena konec 19. stoletja v slogu poznega historizma z nekdaj bogato okrašeno zunanjščino in reprezentančno notranjščino ob reki Savinji pod cesto Rimske Toplice - Zidani most.

Preberi več
Zdraviliški park

Zdraviliški park je v drugi polovici 19. stoletja začela urejati družina Uhlich. Izstopa po številnih eksotičnih drevesnih vrstah. Najbolj znamenite so več kot 140 let stare sekvoje, ki so jih zasadili ob obisku angleške in pruske prestolonaslednice Viktorije.

Preberi več
Turistično društvo Rimske Toplice © 2020 – 2022
crossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram